slogan
 

Generelt

Klubben OP87 er oprindeligt startet som drageflyverklub i 1987. Klubben havde dengang hovedsæde i Gram, og hovedparten af medlemmerne kom fra det meste af Sønderjylland. I dag flyves og skoles der udelukkende paraglidere (skærme), og det meste aktivitet foregår som skræntflyvning på vestkysten eller motorflyvning. Klubbens adresse er flyttet til Varde og hovedparten af medlemmerne repræsenterer det meste af Syd- og Sønderjylland, men der er medlemmer fra andre dele af landet også.

Skoling

BEMÆRK: På grund af mangel på instruktør-ressourcer optager vi desværre ikke på nuværende tidspunkt nye elever. Tandemture tilbydes desuden ikke på nuværende tidspunkt (11-03-2018).
OP87 henvender sig til folk i alle aldre. Er du interesseret i at komme med ud og være sammen med klubbens aktive piloter, og danne dig et indtryk af hvordan det hele foregår på et af flyvestederne, kan du uforpligtende tage kontakt til en af klubbens kontaktpersoner for de nærmere oplysninger om tid og sted.

Såfremt du ønsker at stifte et nærmere bekendtskab med sporten og selv kunne tænke dig at prøve at håndtere en drage eller skærm, kan du melde dig til en introduktionsdag. Her får du efter en kortere instruktion selv lov til at prøve hvorledes det føles at håndtere en drage eller skærm på jorden i forhold til vind og vejr. Såfremt forholdende tillader det, er der mulighed for at du kan få en tandemtur i en paraglider. En tandem tur koster 500 kr. Tandemture tilbydes ikke på nuværende tidspunkt (11-03-2018).

Er du allerede sikker på, at du vil begynde at lære at flyve, kan du tilmelde dig som elev. Som elev i OP87 betaler man et skolingsgebyr på 3500 kr. Beløbet dækker en bogpakke, lovpligtig ansvarsforsikring samt indeværende års medlemsskab af OP87 og landsunionen (DHPU). Skolingsperiodens længde afhænger i høj grad af hvor meget tid man bruger på sporten, samt hvor hurtigt man tilegner sig de nye færdigheder. Skolingsgebyret dækker den tid, der går fra man er elev til selvstændig pilot, uanset om det tager 6 måneder eller 3 år. Under skolingen bruger man klubbens udstyr, hvorfor man kan vente med at anskaffe sig sit eget udstyr indtil man er uddannet.

Hvad skal jeg bruge?

Du skal selv sørge for fodtøj med ankelstøtte (vigtigt), lange benklæder, og ellers fornuftig påklædning i forhold til årstiden. Det kan være fristende at forsøge sig i korte bukser om sommeren, men en enkelt rutschetur gennem en hybenbusk plejer at overbevise folk om, at lange bukser er OK! En vindtæt jakke og et par handsker fuldender billedet.

Hvornår flyver vi?

Som nævnt, når vinden og vejret passer. I OP87 koordinerer vi langt de fleste af vores flyvninger over Facebook. Som elev kontakter man en af instruktørerne i løbet af ugen, hvorefter evt. flyveaftaler koordineres.

Hvad koster det at flyve?

Et aktivt medlemskab i OP87 koster årligt 150 kr. Derudover skal man som aktiv pilot betale lovpligtigt medlemsskab og forsikring til landsunionen på hhv. 450 kr. og 600 kr. årligt. Det vil sige at den samlede pris for at have gyldig flyvelicens som OP87-medlem beløber sig til 1200 kr. årligt. Som ny elev er kontingenter og forsikring inkluderet i skolingsgebyret, men skal betales som for andre pilotet for efterfølgende år. 

Det er en god idé at tjekke om ens egen ulykkesforsikring dækker paragliding, da sportsgrenen ofte kategoriseres som ekstremsport. Som regel kræver forsikringsselskaberne, at man tegner en udvidet ulykkesforsikring. Derfor skal man påregne en merudgift i forsikringssum.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du starter med at gå ind på fanen Kontakt, hvor du kan se email på vores kontaktperson. Tag kontakt, og du har netop taget de første skridt i lære som fugl!